Een auditie in “Sibemol”, het repetitielokaal van het orkest, overtuigt Jacques Kluger ten volle. Er wordt een plaatopname gepland in de Brusselse studio’s van Philips op 15 september 1960. De opname, met een driesporenrecorder, wordt verzorgd door de ervaren en toegewijde technicus Roger Verbestel. De opnamesessie laat hen toe om twee nummers in te blikken; oude scoutsliedjes in een modern arrangement.
Het eerste nummer, een ritmische chachacha, krijgt de titel “Fuego”, het tweede wordt “Kili Watch” een echte rocker, die in de tijdsgeest van toen, toch maar als chacharock wordt gelabeld. De chachacha viert hoogtij met ondermeer de succesvolle Belgische Chackachas.
Als nieuwe naam voor de groep wordt dan ook het Spaanse “Los Primos” voorgesteld maar ter wille van Jean-Paul Wittemans wordt het toch “Les Cousins/The Cousins”.
Op 26 september tekenen de vier Cousins een hernieuwbaar exclusiviteitcontract voor de duur van een jaar bij Jean Kluger. Er volgt een eerste fotosessie in de club Les Cousins. Als een donderslag bij klare hemel verlaat Gus Dersé al snel de groep. Zonder medeweten van de andere groepsleden heeft Gus de auteursrechten van de twee nummers enkel op zijn naam laten inschrijven bij Sabam, alhoewel zij het werk waren van de hele groep…
The Cousins, in het nauw door lopende contracten en een plaat in de maak, moeten snel een vervanger zien te vinden. Op aanraden van Theo Van Parys, muziekhandelaar en verdeler van Framus gitaren (het merk waarop The Cousins spelen) engageren ze de beloftevolle Jacques (Jacky) Stekke, amper 17 jaar oud. Ondertussen wordt alles in gereedheid gebracht voor de lancering van het 45-toerenplaatje in de salons van het Plazzahotel te Brussel.
Jean-Paul Wittemans bestelt meteen duizend exemplaren die hem plechtig overhandigd worden door Jacques Kluger op vrijdag 14 oktober. Onder de genodigden bevinden zich de Franse filmactrice Dany Robin en haar echtgenoot Georges Marchal. In tegenstelling tot latere persingen vermelden de eerste duizend exemplaren “Fuego” als A-kant, voor het eerst op de radio te horen op 9 oktober om 14u15 in een programma van Claude Mennessier bij RTB. ’s Anderendaags kunnen de luisteraars voor het eerst kennismaken met “Kili Watch”.
Van dan af wordt het plaatje bijna dagelijks gedraaid met steevast de vermelding dat het om een 100% Belgische productie gaat. De BRT zendt Kili Watch voor het eerst uit op 13 oktober, daarna volgen ook de buitenlandse zenders. Radio Luxemburg (in het Engels) op 30 oktober, Frankrijk in het programma “Salut les Copains” op 15 november. Nederland en Duitsland volgen wat later. Het obsederend liedje, vol onomatopeeën, “Kili Watch” verovert de Belgische cinemazalen, grootwarenhuizen en jukeboxen. Met het logo van de club “Les Cousins” op een zwarte achtergrond, de beide titels bovenaan, de vermelding “Jean-Paul présente” en “THE COUSINS” krijgt het plaatje een nogal mysterieus uitzicht.
Alhoewel andere Belgische groepen zich ook aan rock-‘n- roll waagden, kan Kili Watch beschouwd worden als een mijlpaal in het genre voor de Belgische muziekscene. Het succes van The Cousins inspireerde tal van andere muzikanten voor nieuwe groepen rond drie gitaren en drums.
Meer dan tienduizend exemplaren waren er al over de toonbank gegaan toen The Cousins aantraden bij de tweede verkiezing van “Miss Grand Place”georganiseerd door Jean-Paul Wittemans in zijn club “Les Cousins” op 18 november. Eregenodigde was de Amerikaanse orkestleider Reg Owen.
In november haalde Kili Watch de 15e plaats in de hitlijsten van het Franstalig landsgedeelte en de 18e in het Nederlandstalig landsgedeelte volgens het maandblad Juke Box. Het tijdschrift van Mechelaar Jan Torfs kende een enorm succes. De Hit Parade, maandelijks opgesteld aan de hand van de verkoopcijfers van platendistributeurs gaf voor het eerst een reëel beeld van de muzikale smaak van de Belgische jeugd.
Kili Watch werd ook opgenomen door Johnny Halliday en Bob Azzam met een tekst in het Frans van Jil & Jan en de populaire Bobbejaan Schoepen waagde zich aan een Vlaamse versie. Tal van anderen volgden later, waaronder ook Plastic Bertrand.